Minimoi vahingot Led kynttilällä

led kynttilä ajastimella

Olet varmasti usein kuullut tapauksista, joissa kynttilät ovat vahingossa jääneet päälle yöksi ja tämä on aiheuttanut tulipalon. Osa saattaa jopa pelätä perinteisten kynttilöiden käyttämistä tämän vuoksi. Toisaalta kynttilät ovat oiva keino lisätä tunnelmaa pimeneviin syysiltoihin ja täten led kynttilä ajastimella on paloturvallisempi valinta kotiin.

Miksi valita mieluummin led kynttilä?

Paloturvallisuuden lisäksi led kynttilässä on muitakin etuja. Sen avulla on helpompaa pitää kotia siistinä, sillä normaaleista kynttilöistä voi toisinaan jäädä steariinitahroja pöydälle. Tämän lisäksi led kynttilät pysyvät siistinä, siinä missä puoliksi palanut oikea kynttilä voi näyttää hieman karulta olohuoneen pöydällä.

Toinen syy on, että usein kynttilöille tarvitset tukevan alustan ja tietynlaisen suojan, jotta alusta tai ympäristö ei kuumene liikaa eikä kynttilä tuota palovaaraa. Led kynttilän voit asettaa mihin vain, ja kuinka lähelle vain tahdot. Kyllä, led kynttilää ei tarvitse yhdistää pistorasiaan vaan pattereiden ansiosta sen voi asettaa kauniisti mihin tahansa!

Koska led kynttilät ovat etenkin viimevuosina kasvattaneet suosiotaan, ei led kynttilää ole helppoa erottaa aidosta kynttilästä. Led kynttilän voit hankkia myös monissa eri muodoissa. Jos kaipaat perinteistä valkoista kynttilää minimalistiseen sisustukseen, näitä on helpointa hankkia. Voit myös ostaa esimerkiksi kynttilän eri värisenä tai muotoisena tuodaksesi lisämaustetta sisustukseen.

Led kynttilä voi olla myös siitä kätevä, että sen palaessa loppuun sinun tulee ostaa vain uudet patterit – sinun ei tarvitse vaivautua ostamaan kokonaan uutta kynttilää. Tämä onkin hyvä siinä, että kerran löytäessäsi sisustukseesi sopivan kynttilän sinun ei tarvitse heti vaihtaa tätä.

Miten led kynttilä toimii?

Led kynttilä toimii paristoilla. Toisinaan led kynttilässä voi olla ajastin, joten voit päättää tietyn ajan, jolla haluat sen palavan. Led kynttilöissä voit toisinaan jopa kaukosäätimellä säädellä sen päällä oloaikaa, tai väriä. Led kynttilöissä käytetään erilaisia paristoja, ja ostamaasi kynttilään käytettävien paristojen laadun näet usein pakkausselosteesta. Parhaimmillaan led kynttilä voi palaa useita tunteja.

 

Mihin led kynttilä sopii?

Led kynttilässä parasta on se, että sitä voi käyttää lähes mihin vain – vain luovuus on rajana siinä mihin asetat led kynttilän.

Yksi vaihtoehto on asettaa useampia led kynttilöitä esimerkiksi pihalle luomaan kesäiltana tunnelmaa. Led kynttilässä ei tarvitse huolehtia siitä, että se sammuisi ennen aikojaan – elleivät sen paristot ole juuri huonolla tuurilla loppumassa. Led kynttilät kestävät usein tuulta ja pientä vesisadetta. Voit sijoittaa led kynttilä myös esimerkiksi lyhdyn sisälle, jolloin sitä on entistä vaikeampaa erottaa oikeasta kynttilästä.

Led kynttilät toimivat hyvin myös etenkin joulupyhinä. Lucia kulkueessa voi olla turvallisempaa käyttää päähineenä led kynttilöitä. Jouluna myös perinteisesti kynttilöiden käyttö voi yleistyä, jolloin on kätevämpää asettaa led kynttilä tavallisen kynttilän tilalle esimerkiksi ruokapöytään.

Tämän lisäksi esimerkiksi lapsiperheissä led kynttilät ovat huomattavasti turvallisempi valinta. Led kynttilä ajastimella on hyvä keino tuoda tunnelmaa myös makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen pimeinä syysiltoina. Voit esimerkiksi nukkumaan mennessä asettaa ajastimen tunniksi, ja nukahtaa led kynttilän valossa mielenrauhassa. Led kynttilä ajastimella sopii myös esimerkiksi lastenhuoneeseen yö valoksi.

Mikäli mietit askarteluideaa lasten kanssa, voit hyödyntää LED kynttilää myös tähän. Toisin kuin perinteisen kynttilän kanssa, jossa paloturvallisuus voisi olla vaarannettuna, voit suunnitella lasten kanssa erilaisia lyhtyideoita niin eläinaiheisista teemoista esimerkiksi jouluun. Erilaisia askarteluideoita löytyy laajasti internetistä. Voit hyödyntää tätä ideaa edellä mainittuun, ja esimerkiksi askarrella lapselle turvalliselta tuntuvan yö valon.